dijous, 5 d’abril del 2012

Una tarda a Benicarló, pregària i novetat de vida cristiana

Vaig assistir al pregó de la Setmana Santa benicarlanda. El director diocesà de Càritas, el sr. Agustí Castells, va proclamar, recolzant-se en els diferents passos de Setmana Santa de Benicarló la Passió i Mort del Senyor amb tot el seu significat salvador. Va ser un discurs entranyable i al mateix temps inquietant, ens va recordar que el crucificat ha assumit, ha fet pròpies les Creus de tants crucificats del nostre món... ens va convocar a compartir la creu amb els demés, anant caminant darrera de Jesús.


Més tard, vaig presidir una celebració de gran significat: l'elecció per a ser batejada d'una jove que s'ha preparat durant un temps per introduir-se en la vida cristiana. És elecció perquè això significa que som cristians per la gràcia de Déu, i tot i que aquesta jove també ha elegit ella ser cristiana, en últim terme, si ho ha pogut fer és perquè l'esperit de Déu ha treballat el seu cor, i aquesta celebració ho posa de relleu.

Acabo la tarda, a la parròquia de Sant Bertomeu, en lúltim dia del novenari del Sant Crist de la Mar. Una església atapeïda, signe d'una devoció gran del poble de Benicarló. Les meves paraules se centren en el significat de "la fe que es realitza en l'amor" i al mateix temps també com l'amor de Crist és el fonament de tota vida cristiana i l'ancla que fa que, encara que a vegades passem per una mar molt agitada, tinguem la certesa d eno estar perduts ni abandonats. Ningú ens pot trencar el vincle que ens uneix a l'Amor del Crist. És la fe qui ens introdueix en aquesta realitat i ens sosté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.