dimecres, 23 de maig del 2012

Congrés Europeu de la Catequesi

Roma, 07-10 de maig.

La iniciació cristiana en la perspectiva de la Nova Evangelització. En la catequesis d'iniciació dels infants i adolescents de 7 a 14 anys.
Participen 29 països europeus, resumint, des de Moscú a Lisboa. S'afornten temes molt diversos, tots vinculats a l'educació de la fe dels nens i dels adolescents. Especial atenció, mereix el tema del sagrament de la Confirmació en el camí de la Iniciació Cristiana. També es parla del nou Sínode de bisbes, dedicat a la trasnmissió de la fe en la Nova Evangelització. Hi ha grups de treball on es van compartir experiències i propostes. És molt rica l'aportació de tots i la visió de conjunt. L'Església està pel futur, dedica molts recursos a les famílies als nens i als joves. Això és futur.
Intervinc en una conferència que m'han proposat sobre el tema de la pedagogia de la Iniciació. Fa referència a tot el camí a seguir per ajudar als nens i joves a ser cristians. Hi ha un punt de partida definitiu, acceptar que som cristians per la gràcia de Déu, és a dir, que en principi sempre està el do de Déu, i al mateix temps que el do de Déu, tambés està la nostra llibertat. Sense llibertat no pot haver proposta cristiana: no podem oferir-la ni podem acollir-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.