dissabte, 29 de desembre del 2012

Festa de la Sagrada Família

Una festa que cada vegada adquereix una nova dimensió davant d'una societat que, per voler salvaguardar els drets de cada persona, ha desestabilitzat una institució mil·lenària, formada per un home i una dona.
Són molts els missatges del Sant Pare, i dels bisbes que han assenyalat aquesta situació, però en ells també s'insisteix en subratllar la novetat de la família cristiana.
És hora de prendre decisions importants pel futur de la nostra societat i per la vida de cadascú. La crisi que vivim és com una crida a donar una resposta. Els cristians, en aquests moments més que mai, tornem a l'Evangeli, i allí contemplem la novetat que aquest aporta a totes les realitats humanes, també al de la família. Es tracta d'una aliança d'amor entre un home i una dona, d'un àmbit de vida i d'educació dels infants -que són el nostre futur-, d'un espai i experiència comunitària que és verdader lloc d'aprenentage, que obriran la vida de cada persona i farà possible ser bons ciutadans.
Cert, el punt més ferm i més dèbil també està principalment en l'home i la dona que volen viure en aquesta relació d'amor mutu. Aquí està la qüestió perquè, el nostre estil de vida, fa que això no pugi donar-se per adquirit, una vegada i per sempre, sinó que ha de ser renovat constantment.
Cal deixar-se il·luminar pel testimonitatge de la sagrada família i demanar-li les ajudes i portar endavant una realitat tan humana i decisiva pel futur del nostre món i el de l'Església.
Bona festa de la Família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.